SMS Lån

/SMS Lån
SMS Lån 2018-02-07T11:34:17+00:00

Nordmenn er i ferd med å bli født med en mobiltelefon i hånden, og betaling med mobiltelefon blir stadig mer vanlig. Mobilen har man med seg over alt, og kontanter er snart avlegs. Det er allerede en rekke betalingsløsninger tilgjengelig via mobil, og SMS lån er i ferd med å bli populært i Norge.

SMS-lån er en tjeneste hvor man kan søke om lån direkte på mobiltelefonen, og du får utbetalt pengene innen kort tid via ditt mobilabonnement eller inn på din egen konto. Mobiltelefonen blir plutselig forandret til et kredittkort!

I denne artikkelen får du en guide på hvordan du kan søke om SMS-lån, hvordan lånet blir utbetalt og hvordan tilbakebetaling gjennomføres. SMS-lån er en enkel og rask måte å ta opp lån på, og det er viktig å være sikker på at man er i stand til å betjene egne lån.

Finn og søk om et SMS-lån

Det er flere aktører på markedet som tilbyr SMS-lån, og det enkleste er å bruke en sammenligningstjeneste hvor du kan sette de ulike tilbudene opp mot hverandre slik at du kan sammenligne vilkår, renter, gebyrer og totalpris. Når man tar opp et SMS-lån, trenger man ofte lånet raskt, og da vil en slik tjeneste kunne gi deg en god oversikt umiddelbart slik at man ikke hopper på et tilbud som ikke gir best rente eller betingelser.

En annen viktig parameter som man ikke bør overse når man velger långiver, er hvordan kundestøtten til banken er. En kjapp titt på websiden til banken vil gi deg en pekepinn om du kan ta utlåner seriøst. Om de bare oppgir et telefonnummer med en begrenset åpningstid, så er det kanskje ikke en seriøs aktør som du bør binde deg til. Alle våre anmeldelser gir en grundig vurdering av hver utlåner, og kundeservice er en faktor vi alltid vurderer og som du kan lese om i hver artikkel.

Det neste trinnet er å sende inn søknad om lån, og dette er en lett prosess. Normalt ligger det et elektronisk skjema tilgjengelig på websiden som du fyller ut. Dette er informasjon om deg selv og din økonomiske status, eksempelvis lønn, hvor lenge du har hatt fast jobb, andre lån, eventuelle betalingsanmerkninger og lignende. Det er viktig at du gir sannferdig informasjon.

Utbetaling av SMS-lån

Å få SMS-lånet utbetalt er det enkleste trinnet i låneprosessen. I søknaden har du fylt inn kontonummeret ditt slik at lånet automatisk blir betalt inn til denne kontoen etter at søknaden er godkjent. Husk at kontoen må tilhøre den samme personen som er søker. Du kan med andre ord ikke søke om et lån og få det utbetalt til en venn eller et familiemedlem. For å motta en rask betaling, er det en fordel om utlåner har samme bank som låner. Hvis du ikke har samme bank, vil lånet være på kontoen en dag eller to etter utbetalingen.

Å bruke opp lånet pleier også å være svært enkelt for de fleste av oss, derfor har vi noen enkle tips på veien:

  • Ikke bruk opp lånet før du får det
  • Ikke bruk mer av lånet enn du trenger
  • Betal gjerne tilbake lånet før utløpsdato hvis du har muligheten til det
  • Bruk bare lånet til håndfaste ting som nytt kjøleskap, bil og andre uforutsigbare utgifter som bidrar til å bedre din økonomiske situasjon

Betale tilbake SMS-lån

Å betale tilbake lånet er det viktigste trinnet i hele låneprosessen. Hvis du ikke tilbakebetaler lånet i tide, vil høye renter og kostnader sette inn. Det kan også føre til betalingsanmerkninger. Når lånet er betalt eller når lånetiden begynner å nærme seg slutten, vil en faktura bli sendt. På denne fakturaen vil du se lånebeløpet, renter og avgifter. Sørg for å betale hele beløpet på fakturaen.

Hvem kan få et SMS-lån?

Når en utlåner ser på en søknad om SMS-lån, ser de på en rekke parametere. Først og fremst er det noen grunnleggende krav som ingen långivere viker på:

  • Du kan ikke ha en aktiv gjeld på andre SMS-lån for å få et raskt lån
  • Du må være myndig (dvs. 18 år eller eldre)

Långivere har sine egne krav og disse varierer mellom ulike långivere. Skulle du ikke få godkjent søknad hos utlåner A, så betyr ikke dette at du blir avvist hos andre utlånere, dette er enda en god grunn til å søke om lån hos flere aktører. Ettersom de regner ut risikoen på forskjellige måter, kan prisene på rente og gebyrer også variere fra aktør til aktør.

En ting som ofte varierer mellom ulike långivere er kravet om hvor gammel du må være. Som vi allerede har nevnt, må du alltid være minst 18 år gammel, men noen krever en høyere alder, fra 21 år opp til 25 år. Dette skyldes at långivere kan tro at det er større kredittrisiko å låne ut til noen som er for ung. Faktisk kan det også være et problem å få lån hvis du er for gammel, for eksempel eldre enn 80 år.

En annen ting som ofte skiller mellom ulike långivere er inntektskravet. Mens noen krever en inntekt på minst 150 000 kr i året, er det nok for andre å ha en beskattet inntekt. Med noen långivere vil lønnskravet endres avhengig av hvor mye lån du ønsker.

Hvor mye koster et SMS lån?

Raske, usikrede lån er ofte dyre, de har alltid en høyere rente enn bolig- og billån. Det er dessverre ikke alle som vet hvor dyrt lån de har tatt opp, nettopp fordi de trengte pengene raskt og tok seg ikke tid til å undersøke de faktiske utgiftene.

Ifølge Forbrukerrådet bør effektiv rente brukes som kostnadsinstrument. Problemet er at effektive renter har blitt utviklet for å indikere låneprisen over ett år. Derfor vil de ikke være rettferdige når en setter en effektiv rente på 30 dager. Et vesentlig bedre kostnadsinstrument er kostnaden i rene penger for lånet. Et typisk SMS-lån koster for eksempel:

  • 3000 kroner i lån over 30 dager.
  • Effektiv rente for lånet er 150%
  • Den totale kostnaden på lånet blir da 375 kr

Å ha en effektiv rente på over 100% høres ganske ille ut. Men å betale 375 kr for å låne 3000 kr på 30 dager vil de fleste oppfatte som rimelig og kan løse en økonomisk knipe på en enkel måte. Det er nettopp derfor du må spesifisere kostnad i penger når det gjelder raske lån og ikke oppgi det i effektive rentesatser.

SMS-lån for alle

Man kan trygt fastslå at det er ungdommen som er best/verst med mobilbruk, og man kan da anta at SMS-lån retter seg mot denne kundegruppen. Utfordringen er alderen på denne gruppen, og man er avhengig av at det er en myndig som sender inn søknaden. Med tilpassede app’er så blir det stadig enklere å søke om lån, og bare gjennom noen få tastetrykk kan man sende inn en søknad mens man prøver en fin kjole i butikken eller ønsker å kjøpe en ny vaskemaskin mens man spiser lunsj på jobben.

Fremtiden er spennende, og teknologien vil hjelpe til med å gjøre det enkelt for alle aldersgrupper å søke om SMS-lån, hvor pengene blir tilgjengelig nesten øyeblikkelig. Så gjenstår det å se om slike lån kan ta opp konkurransen med andre etablerte løsninger, som kredittkort.