Lendo

Lendo 2018-01-17T11:02:30+00:00

Lendo er en av Norges ledende långivere, og har vært på det skandinaviske markedet siden 2007. Lendo startet med boliglån, men byttet til privat utlån i 2008. På Lendo sin webside kan du sammenligne ulike långiveres renter og velge hvem som passer ditt lånebehov best. I dag samarbeider Lendo med 25 långivere og håndterer private lån fra 5000 kroner til 500 000 kr. Gjennom Lendo kan du søke om billån, forbrukslån uten sikkerhet og refinansiere dyre smålån for å redusere dyre avdrag og gebyrer. Vi deler i denne omtalen våre erfaringer med Lendo, og gir deg all nødvendig informasjon du trenger for å bestemme deg for å søke lån hos dem.

Lendo Norge samarbeider kun med seriøse långivere og alle partnere er under tilsyn av Finanstilsynet. Lendo samarbeider med en rekke banker, herunder Gjensidige Bank, yA Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, BB Finans, Svea Finans, Monobank, Nordax Bank, BN Bank, Avida Finans, re:member, Instabank, Easybank og Ekspress Bank. Lendo startet opp i Norge i 2012 og 2015 i Finland.

Hvilke lån tilbyr Lendo?

Refinansiering

Om du ønsker å betale ned andre lån for å få litt bedre kontroll over økonomien, kan refinansiering være en god løsning. Du får ikke mindre gjeld av å refinansiere, men du får færre utgifter, som videre gir deg mulighet til å betale ned lånet ditt raskere.

Ved å søke om refinansiering hos Lendo, trenger du bare levere søknad et sted, som sender den videre til 15 banker som vurderer om de ønsker å tilby deg lån. Tjenesten er helt gratis og ved å sette bankene opp mot hverandre må de konkurrere om å gi deg den beste renten. Hos Lendo kan du få en nominell rente ned til 6,99%, som tilsvarer en effektiv rente på cirka 7,6%. Hvis du eksempelvis har ulike smålån på totalt 250 000 kroner, med en effektiv rente på 25 prosent, vil du kunne spare cirka 25 000 kroner i året på å presse ned renten via en godkjent søknad hos Lendo.

Forbrukslån

Hos Lendo kan du søke om forbrukslån fra 10 000 kroner helt opp til 500 000 kroner, uten sikkerhet. Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån hvor banken ikke stiller krav til låntaker om sikkerhet eller pant i eiendelene dine,  som for eksempel bolig eller bil.

Det er heller ingen krav til hva du bruker pengene dine til, og de fleste banker tilbyr fleksible betalingsløsninger slik at du kan selv velge hvor mye du ønsker å betale ned hver måned. Desto mer du betaler ned, desto fortere blir du kvitt lånet. Hvor mye du kan låne avhenger av inntekten din, betalingsevnen din og tidligere betalingshistorikk.

Om du er på jakt etter et forbrukslån med gunstig rente, bør du ikke kaste deg over det første og beste tilbudet du finner der ute. Det er veldig mange aktører i markedet, og alle ønsker selvfølgelig å tiltrekke seg nye kunder. Det er viktig å vite alle kostnader knyttet til lånetilbudet, det er ikke bare renten du blir tilbudt av den aktuelle banken som definerer om lånet er billig. Nedbetalingstiden og eventuelle gebyrer påvirker også kostnadene på lånet. Ved å benytte deg av Lendo vil de gjøre denne jobben for deg, ved å kontakte 15 ulike banker og finne det beste tilbudet til deg.

Hvor mye kan jeg låne?

Långivere gir ulike vilkår til ulike kunder, da de fleste banker bruker individuelle rentesatser basert på dine økonomiske forhold. Hvilken bank som passer deg og din lånesituasjon kan være vanskelig å vite og nær umulig å finne ut for andre enn deg selv. På Lendo får du et sammendrag av alle tilbudene som långivere kan tilby deg, og du velger selv hvem du vil låne hos.

Hvis du låner via Lendo, vil det bli gjennomført en kredittsjekk av de bankene som vurderer søknaden din. Kredittinformasjon er grunnlaget for långiveres kredittvurdering og vilkårene de kan tilby deg.

Lånekalkulator

På Lendo sin webside kan du beregne lånekostnadene ved å bruke deres lånekalkulator. Bare sett inn eksisterende gjeld, ønsker lånebeløp og ønsket nedbetalingstid og du kan se

hvor mye du kan spare hver eneste måned på å refinansiere forbrukslån og kredittkortgjeld. Selv om du ikke skal søke om lån, kan du teste ut kalkulatoren ettersom den gir deg oversikt over din egen økonomi:

  • Du får oversikt over hvilke kostnader du kan forvente med nytt lån
  • Du får en enkel oversikt over hvor mye du sparer på å refinansiere
  • Forventede utgifter på lånet

Dersom kalkulatoren gir deg de svarene du ønsket, kan du enkelt søke om forbrukslån eller refinansiering, og motta et uforpliktende tilbud fra en rekke banker hvor du i fred og ro kan velge det lånet som passer deg.

Kundeservice

Om du ønsker mer informasjon eller trenger hjelp til å søke om lån, så tilbyr Lendo personlig hjelp til sine kunder. De ønsker gjerne telefon fra deg, slik at du kan settes i direkte kontakt med en erfaren låmnebehandler. De kan nås på telefon 22 00 70 70 og kundeservice er åpen fra 09.00 – 21.00 mandag til torsdag, 09.00-16.00 på fredager og 10.00-15.00 på lørdager.

På websiden deres finner du mye nyttig informasjon med en egen Tips & Råd-seksjon, og du kan også kontakte dem på e-post om du heller foretrekker det.