Sambla

Sambla 2018-01-17T11:29:39+00:00

Sambla er en relativ ny aktør i markedet, og beskriver seg selv om den nye generasjonen av låneformidlere. De ble etablert i 2014, og har siden oppstarten formidlet lån til sine kunder ved å sammenligne tilbud fra banker slik at de får et best mulig banklån. Hos Sambla får du tilbud fra opptil 10 ulike banker, og du står fritt til å velge det tilbudet som passer deg og din økonomi best. Les videre for å se våre erfaringer med Sambla og for å få nok info til å sende inn en søknad om forbrukslån.

Sambla tilbyr forbrukslån fra 5 000 til 500 000 kroner, uten sikkerhet i eiendom. Det er helt gratis å benytte deg av tjenestene til Sambla, og alle tilbud er uforpliktende. Sambla er opptatt av sikkerhet, og har derfor SSL-sertifisering med krypterte data på websiden for høyest mulig sikkerhetsnivå.

Sambla har hovedkontor i Stockholm, og filialer i Lund og Oslo, med totalt 140 medarbeidere. Så langt har de hjulpet 140 000 kunder med å skaffe seg nytt lån. Sambla er underlagt tilsyn av den svenske Finaninspektionen.

Fordeler med bruk av Sambla

Samle lånene dine

Ved å samle alle dyre smålån og kredittkortgjeld til ett stort lån vil du få bedre oversikt over økonomien og få lavere månedlige utgifter. Faktisk kan du spare flere tusenlapper hver eneste måned ved å forholde deg til bare én bank, ettersom du sparer flere termin- og fakturagebyrer. I tillegg blir kredittverdigheten din bedre siden du ikke lenger har mange mindre lån, og du vil dermed kunne få enda bedre lånevilkår i fremtiden.

Sambla gjør det enkelt å samle lånene dine, alt du trenger gjøre er å sende dem en gratis søknad om nytt lån med beløpet på dine smålån og kredittkortgjeld. Selv om søknadsprosessen er kjapp, kan det være lurt å bruke god tid for å være helt sikker på at du får samlet alt av gjeld i en og samme søknad.

Reduser månedlige utgifter

Dersom du sliter med å få økonomien til å gå i balanse, er første steg å gå gjennom lånene og utgiftene sine. Sett opp et månedsbudsjett slik at du får full oversikt hva pengene går til. Det er viktig å ta med alt av utgifter, for å få et helhetlig bilde. Neste steg er å se hva som kan kuttes av månedlige utgifter, eksempelvis ved å samle alt av forsikringer og lån hos samme selskap. Dette vil ofte gi en rabatt, og for lånene dine vil du høyst sannsynlig få en bedre rente. Dette gir mindre månedlige utgifter og kan bidra til å få økonomien i balanse igjen.

Ved å sammenligne flere forskjellige banker og långivere gjennom Sambla kan du ut hvem som tilbyr best mulig rente. Du får full oversikt over de månedlige utgiftene og kan tilpasse tilbakebetalingstiden etter ditt behov.

Raskere gjeldsfri

Hvis du lykkes å senke renten, vil du samtidig få mer rom til å nedbetale lånet ditt. Ved hver nedbetaling reduseres det totale lånebeløpet, og du reduserer de månedlige utgiftene så lenge renten forblir uendret.

Når du velger lånetype, kan du normalt velge mellom serielån og annuitetslån. Vår anbefaling er alltid å velge annuitetslån, ettersom du da betaler mest rente i starten av tilbakebetalingstiden og totalbeløpet blir ikke like påvirket ved en renteoppgang senere.

Senk renten

Den enkleste måten å få ned utgiftene på er å senke renten. Husk at banker og långivere fastsetter renten individuelt for hver søknad, og derfor er en tjeneste som Sambla tilbyr et svært godt verktøy for å sammenligne banker og se hvem som tilbyr best rente.

Bankene ser ofte på belåningsgrad når de fastsetter renten til kunden. Det kan derfor være lurt å betale ned ekstra på eksisterende lån for å senke belåningsgrad, og det gir deg sterke kort i forhandling om bedre rente. Husk alltid å betale regningene dine i tide og unngå for all del betalingsanmerkninger. Hvis du ser at du ikke klarer å betale regningene i tide en måned, bør du kontakte dem som har sendt fakturaen og be om utsettelse eller en delbetaling.

Hvem kan søke?

For å kunne søke om lån gjennom Sambla må du være minst 18 år gammel og ha en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kroner. Du må ha vært folkeregistrert i Norge i minimum ett år.

Sambla tillater at personer med betalingsanmerkning søker om lån, selv om det ikke taler din sak. De vil alltid gjøre et forsøk for å kunne tilby deg best mulig banklån, og vil derfor kontakte bankene og se om noen ønsker å gi et tilbud. Sambla er en av få låneformidlere som tilbyr en slik tjeneste.

Kundeservice

Det er enkelt å komme i kontakt med Sambla. Øverst til høyre på websiden finner du et symbol av en telefon med nummer som du kan ringe. I tillegg finner du flere kontaktdetaljer under menyvalget “Om Sambla”, hvor du kan kontakte dem via e-post eller chat. Der står også åpningstidene oppgitt, som varierer noe fra dag til dag. Men de er i utgangspunktet tilgjengelig mandag til fredag fra klokken 0900 til 2030, med unntak av en lunsjpause (!) fra klokken 1200 til klokken 1300 hver dag.