Folkia

Folkia 2018-01-30T13:27:59+00:00

Folkia er et helnorsk finans- og kredittselskap som tilbyr usikrede nedbetalingslån til privatpersoner i Norge. De tilbyr lån fra 1000 kroner til 20 000 kroner, med en tilbakebetalingstid på opptil 12 måneder. Deres visjon er å tilby lavterskel finansielle tjenester til et bredt publikum, samt være transparente i all virksomhet ved å synliggjøre alle priser og kostnader til kundene

Folkia er en del av Folkefinans AS, som har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland.

Hvordan søke om lån hos Folkia

De fleste opplever plutselig et akutt behov for penger, hvor det dukker opp en uventet utgift eller at penger som man forventet skulle utbetales ble forsinket. Om man ikke har en reserve i bakhånden, kan et lån hos Folkia hjelpe deg gjennom en forbigående vanskelig økonomisk situasjon. Du får da tilgang til ekstra penger nærmest samme dag, fra 1000 kroner opp til 20 000 kroner.

Å søke om lån hos Folkia er veldig enkelt, alt gjøres direkte på hjemmesiden deres og du får umiddelbar svar på skjermen når du har fylt ut det elektroniske skjemaet. Prosedyren består bare av fire små trinn:

  1. Sett inn beløp og ønsket tilbakebetalingstid
  2. Oppgi ditt personnummer, og identifiser deg med Bank ID eller kode fra brikke
  3. Fyll inn standard kontaktinformasjon og ditt kontonummer for utbetaling av penger
  4. Signér avtalen med din Bank ID

Dersom søknaden blir godkjent, vil Folkia bekrefte dette via sms, og utbetalingen skjer samme dag, eller senest neste virkedag. Dersom lånesøknaden godkjennes før klokken 13:00 vil pengene bli overført til din konto senest klokken 17:00 samme dag. Dersom din lånesøknad godkjennes etter klokken 13:00 vil pengene bli utbetalt senest neste virkedag klokken 17:00.

Pris på lån hos Folkia

En av de store fordelene med Folkia, er at de alltid oppgir en fast pris på alle lånene de tilbyr. På websiden finner du en tabell med de forskjellige beløpene du kan søke om, sammen med ønsket nedbetalingstid. Der kan du se den faktiske prisen i kroner og ører, samt effektiv rente på hvert lån.

Som kunde vil du alltid vite nøyaktig hva lånet kommer til å koste, og være trygg på at det ikke dukker opp noen uventede kostnader ved for eksempel en renteoppgang i markedet. Det eksister ingen skjulte kostnader, og du betaler heller ingen søknadsavgift.

Dersom du får innvilget lån, vil den endelige totalkostnaden for lånet dukke automatisk opp på skjermen før du signerer med Bank ID som siste steg i søknadsprosessen.

Lånet kan innvilges tidligere

Husk at du som lånekunde har rett til å tilbakebetale lånet før avtalt tilbakebetalingstid. Folkia har rett til å kreve inn avtalte gebyr og renter som påløper frem til tilbakebetalingen, men du vil spare en god del renteutgifter om du klarer å betale tilbake lånet tidligere enn planlagt.

Kundeservice

Folkia kundeservice har åpent mandag til fredag fra klokken 0900 til klokken 1600. De kan kontaktes både via telefon eller e-post. På websiden finner du også en seksjon med vanlige spørsmål hvor du finner svar på det meste du måtte lure på.