Bank Norwegian

//Bank Norwegian
Bank Norwegian 2018-01-17T11:18:33+00:00

Bank Norwegian er en prisbelønt nettbank som senest i 2017 ble kåret til nettbanken med best kredittkort for lojalitetsprogram i Europa under Freddie Awards. Selskapet ble etablert tilbake i 2007 og er således en erfaren aktør på markedet. Banken tilbyr ulike tjenester på nett, med hovedfokus på lån, kredittkort og sparing. Via deres nettsider kan du på enkel og rask måte søke om ulike typer lån fra 5000 kroner helt opp til 500 000 kroner, og lånene har en lav effektiv rente og konkurransedyktige betingelser sammenlignet med andre aktører i markedet. Les mer om våre erfaringer med Bank Norwegian og informasjon du trenger å vite før du søker om lån.

Banken har en kundemasse på over 1,1 milloner kunder, hvor primærandelen er kredittkortkunder. Bank Norwegian AS er et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding ASA, som utelukkende er et holdingselskap og har ingen andre funksjoner enn å forvalte aksjene i datterselskapet.

Hvilke lån tilbyr Bank Norwegian?

Forbrukslån

Trenger du penger til noen nye prosjekter eller ønsker å komme deg ajour med regningene, så kan forbrukslån være et godt alternativ. Å søke om et forbrukslån kan gjøres på noen få minutter og er langt mindre krevende enn å søke om å utvide eksisterende boliglån. Som oftest trenger man penger så fort som mulig, og ikke om noen uker, og da er dette lånet noe for deg.

Du kan innfri lånet når du selv måtte ønske, du binder deg ikke til å måtte betale ned over et antall år om du heller vil betale lånet ned kjapt. Dette medfører ingen ekstra kostnad, og når du søker om forbrukslån kan du selv angi hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet inntil fem år. Da vil du også få oppgitt hva månedsutgiftene på lånet vil være.

Refinansiering

Refinansiering er en smart måte å kvitte seg med dyr kredittkortgjeld eller for å samle smålån for å få bedre oversikt over økonomien. Søknadsprosessen er svært rask og effektiv, alt gjøres elektronisk og du vil få svar umiddelbart om du er kvalifisert for lån.

Ved å søke om refinansiering vil du normalt få en lavere rente enn på eksisterende kredittkortgjeld og eventuelt andre smålån. Du trenger bare å forholde deg til en långiver, som gjør alt mer oversiktlig og rimeligere siden det blir færre regninger og gebyrer. Bank Norwegian tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, men du kan innfri lånet når du ønsker uten ekstra kostnader. Om du betaler inn større eller ekstra beløp under nedbetalingen, vil dette redusere lånekostnadene dine totalt sett.

Rentebetingelser for refinansieringslån hos Bank Norwegian:

Renten er fra 8,99% (9,49% eff.) til 21,24%.

Eks: Effektiv rente 16,4%, 200.000, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 287.311.

Løpetid 1-15 år. Maks. effektiv rente 39,68%

Oppussing

Er du en av mange nordmenn som elsker å pusse opp huset, så kan det være greit å vite at Bank Norwegian tilbyr lån til dette formålet. Lånet er rettet mot personer som eier sin egen bolig og som ønsker å låne penger som går til oppussing av huset. Du kan låne inntil 600 000 kroner, og renten er fra 8,99% nominell.

Du søker elektronisk og endelig tilbud med rente blir gitt i søkeprosessen. For å kunne få et slikt lån må du ha fylt 25 år, ha en registrert liknet inntekt og eie din egen bolig, enten alene eller med samboer. Banken vil foreta en kredittvurdering før du mottar lånetilbudet.

Båtlån

Bank Norwegian tilbyr også lån til dem som ønsker å kjøpe seg en ny båt. Dette er et lån uten krav til sikkerhet, og søknadsprosessen er enkel og uforpliktende. Det er ingen krav til at båten er ny heller, så du kan kjøpe både via forhandler eller privatperson, det spiller ingen rolle for banken. I søknadsprosessen angir du selv om du ønsker å låne hele kjøpesummen eller bare deler av den om du ønsker å bruke egenkapital på kjøpet.

Renten for båtlån ligger for tiden fra 8,99% nominell, men endelig rente blir fastsatt i søkeprosessen, og du vil få et uforpliktende tilbud tilsendt bare minutter etter at du har søkt i nettbanken til Bank Norwegian.

For å kunne få tilbud om båtlån må du ha fylt 23 år, ha en registrert liknet inntekt og ikke ha aktive inkassosaker. Banken vil foreta en kredittvurdering før du mottar lånetilbudet. Rentebetingelsene er lik som refinansieringslån.

Norwegian-kortet

Norwegian-kortet er Bank Norwegian sitt egne kredittkort, som er et prisbelønt kort som kan brukes til de aller fleste formål. Kortet inneholder et eget lojalitetssystem, som gjør at du opparbeider deg CashPoints hver gang du betaler med kortet. Cashpoints kan benyttes til å betale flyreiser med Norwegian, så om du bruker kredittkortet på alle kjøp i løpet av et år kan du spare masse penger på din neste flyreise. I tillegg mottar du CashPoints på selve flybestillingen, med 5% CashPoints på Low Fare billetter og hele 20% på fullprisbilletter (Flex).

Kredittkortet inneholder også en avbestillings- og reiseforsikring om man bruker kortet til å betale reisen med. Kortet har ingen årsavgift, så det vil ikke påløpe noen ekstra utgifter ved å skaffe seg kortet. Når du betaler med kortet i butikk vil det ikke påløpe noen gebyrer, dette gjelder også ved uttak av penger i minibank i utlandet.

Om du ønsker mer informasjon om Norwegian-kortet, så har vi skrevet en egen artikkel om kredittkortet som du finner på websiden vår.

Sparing

Selv om det er lån og kredittkort som er hovedfokus for Bank Norwegian, er det verdt å nevne at man også har anledning til å opprette en sparekonto i nettbanken også. I perioder med ekstra penger på kontoen er dette greit å vite om, og innskuddsrenten er 1,75% fra første krone. Dette er en av markedets beste renter, og det er helt kostnadsfritt å etablere en sparekonto hos Bank Norwegian. De er medlem av Bankenes Sikringsfond, som sikrer at sparepengene dine står trygt plassert.

Kundeservice

Bank Norwegian har en omfattende kundeservice-seksjon hvor du kan finne svar på de fleste av dine spørsmål. De har en egen fane med Ofte Stilte Spørsmål, i tillegg til egne brukerguider med detaljert beskrivelse av hva du må gjøre for å betale regninger, logge inn i nettbank osv.

Ønsker du å kontakte Bank Norwegian, så finner du et eget skjema som du kan fylle inn på nettsiden deres. I tillegg kan du sende dem e-post eller ringe dem direkte. På websiden finner du hvilket tastevalg du må benytte for din henvendelse, dette blir også lest opp i telefonsamtalen.