Beste forbrukslån

/Beste forbrukslån
Beste forbrukslån 2018-01-16T11:50:23+00:00

Norske forbrukslån - finn best forbrukslån med lav renteEt forbrukslån er et usikret lån, noe som betyr at du ikke gir sikkerhet i eiendeler, som for eksempel er tilfellet med boliglån. Det er en enkel og rask metode for å skaffe ekstra penger når behovet er der. Lånet kan brukes til alt, for eksempel kjøp av forbruksvarer, renoveringsprosjekter eller for å reise på ferie. Vi hjelper deg å finne beste forbrukslån ved at vi har sammenlignet forbrukslån fra norske banker og låneformidlere (som innhenter lånetilbud). Sammenlign forbrukslån med lav rente hos oss.

Mange tar også opp forbrukslån for å samle og betale dyre smålån, for eksempel kredittkortgjeld, som vanligvis har en høyere rente enn et forbrukslån. Dette kan være en smart måte å få bedre kontroll over dine private finanser, siden du knytter deg til en fast nedbetalingsplan og refinansierer lånene til ett lån.

Kortere tilbakebetalingstid

Med et forbrukslån kan du normalt låne mellom 5 000 kroner opp til 600 000 kroner, dette varierer litt fra hver utlåner. Tilbakebetalingstiden er kortere enn for andre typer lån, for eksempel et boliglån. Normalt er det mellom 1-15 år, avhengig av lånebeløpet og långiverens vilkår og betingelser. Du kan også betale mer ned per måned enn tilbakebetalingsplanen tilsier, og du kan tilbakebetale hele lånet til enhver tid uten ekstra kostnad.

Lendo

500000,-maksbeløp
  • 150 000 kr, eff.rente 9.61%, 5 år, etbl. geb. 900 kr, totalt 195 720 (annonse)

Sambla

500000,-maksbeløp
  • 150 000 kr, eff.rente 9.61%, 5 år, etbl. geb. 900 kr, totalt 195 720 (annonse)

Bank Norwegian

600000,-maksbeløp
  • 150 000 kr, eff.rente 9.61%, 5 år, etbl. geb. 900 kr, totalt 195 720 (annonse)

Til tross for kortere tilbakebetalingstid, så er det enkelte banker som tilbyr avdragsfrihet på lånene sine. Dette betyr at du eksempelvis kan velge å utsette betalingen på lånet, en valgfri måned eller det første året. Husk at du fortsatt må betale renter, men selve avdraget på lånebeløpet slipper man. Dette kan være gunstig for å bygge opp en buffer før du betaler ned lånet, og vil gi deg litt større økonomisk frihet og trygghet dersom det skulle dukke opp uventede utgifter. Men generelt råd er alltid å betale ned lånet så raskt som mulig for å slippe unna unødvendige rentekostnader.

Forbrukslån rente

Siden forbrukslånet er et lån uten sikkerhet, løper utlåner en mye større risiko enn ved utstedelse av et normalt lån. Renten på et forbrukslån er derfor høyere enn for et normalt lån. Den vanlige effektive renten varierer fra 9 til 20 prosent per år.

Grunnen til at renten er så variabel, er at hver enkelt kunde blir kredittvurdert når man søker om lån. Har man en ryddig økonomi og god kredittscore, vil man få en bedre rente enn i motsatt tilfelle. I tillegg vil ønsket lånebeløp og nedbetalingstid være med på å avgjøre hvilken rente man blir tilbudt.

Ettersom hver bank foretar en individuell vurdering av hver søker, anbefaler vi å be om flere tilbud fra ulike aktører. I den senere tid har det kommet mange ulike låneformidlere på markedet, som henter inn tilbud fra 10-15 banker for deg, slik at du kan velge den banken som tilbyr deg beste rente og betingelser. Tjenesten er helt gratis, du får helt uforpliktende tilbud og du har lite å tape på å henvende deg til en låneformidler. Om du ønsker mer informasjon om disse, anbefaler vi deg å lese gjennom våre utfyllende omtaler av disse på websiden vår.

Fordeler og ulemper ved forbrukslån

Et forbrukslån kan være en enkel måte å få penger raskt tilgjengelig for hånden, slik at du kan kjøpe de konkrete produktene eller tjenestene du vil ha, eller trenger. Slike lån gjør tilsynelatende livet lettere. Avhengig av hvordan du planlegger å administrere forbrukslånet, kan et forbrukslån være en god ting eller et mareritt som ser ut til å aldri ende.

Forbrukslån kan gi mange fordeler. Å ha ekstra midler tilgjengelig tillater deg å dra på en ekstra ferie, pusse opp huset, betale ned høye renter på kredittkort gjeld, få bilen oppgradert eller betale uforutsette utgifter. Det er hyggelig å ha ekstra penger på bankkontoen din for å betale for de tingene du trenger når du trenger dem. Hvis du er flittig i å tilbakebetale lånet ditt, må du bare betale tilbake lånet sammen med renten og eventuelle lånegebyr, som vanligvis er bygget inn i lånebetingelsene.

Vanligvis vil ikke långivere spørre hvorfor du trenger lånet eller hvordan du planlegger å bruke det, med mindre du søker om et bil-, båt-, bolig- eller byggelån. Avhengig av kredittvurdering, inntekt og gjeld, vil du enten få godkjent lånesummen du søker om, få tilbud om et lavere beløp eller ikke få søknaden godkjent. Uavhengig av resultat, så er det alltid kostnadsfritt å søke om et forbrukslån.

Forbrukslån har også noen ulemper som kan påvirke økonomien negativt for mange mennesker. For det første forventer långivere å bli tilbakebetalt til tiden og innenfor en foreskrevet tidsplan. For det andre vil långivere belaste deg rentesatser og avsluttende avgifter. Disse blir lagt til ditt månedlige tilbakebetalingsbeløp. Hvis du tar ut et lån med høy rente, får du mye mindre for pengene dine i det lange løp. Høye renter gjør det vanligvis vanskeligere å tilbakebetale lån. Mister du jobben din, vil du sannsynligvis slite med å tilbakebetale lånet ditt hvis du ikke har spart opp en reserve i forkant. Beløpene man får utbetalt som arbeidsledig vil høyst sannsynlig ikke være tilstrekkelig for å betjene et forbrukslån i tillegg til andre lån.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Det er alltid en aldersgrense på å søke om lån, og denne ligger normalt på 18 år, men enkelte banker har også en litt høyere grense (20-21 år). Alle banker og finansinstiusjoner som tilbyr lån vil også gjennomføre en kredittsjekk av deg, og da vil man få avslag på søknaden om du har betalingsanmerkninger fra tidligere lån. Videre stilles det krav til en fast inntekt og at man har vært statsborger i Norge i et gitt antall år, normalt 2 til 5 år er kravet. Her på Låner.no vil du finne en anmeldelse av de fleste banker og utlåneraktører på markedet, hvor du finner grundig informasjon om hvilke

Oppsummering

Tenk deg nøye om før du velger å ta opp et forbrukslån. Gjør grundige undersøkelser før du signerer på et lånebrev. Det er best å låne midler for å dekke utgifter for ting du virkelig trenger. Hvis du vil pusse opp huset eller kjøpe en båt, kan det beste alternativet å forhandle om en refinansiering av huslånet foran å ta opp et forbrukslån. Du vil sannsynligvis spare hundrevis om ikke tusenvis på låneavgifter og akkumulerte renter.