Norwegian kredittkort

//Norwegian kredittkort
Norwegian kredittkort 2018-01-30T13:39:40+00:00

Kredittkortet til Bank Norwegian, også kalt Norwegian-kortet, har allerede blitt kåret til beste kredittkort og reisekort i 2017.  Det passer til alle som er glade i å reise, ettersom du opptjener poeng (cashback) på alle bestillinger av fly, leie av bil og overnatting på hoteller.

Hvis du bruker kortet jevnlig når du handler, er det en god sjanse for at du kan få en flyreise til Barcelona gratis en gang i året for hele familien, eller kanskje til og med en weekendtur med fly og hotell for deg og kjæresten din. I tillegg er det gratis avbestillings- og reiseforsikring slik at du slipper å betale for dette i tillegg når du skal på reise. Du får også  gratis kreditt på opptil 45 dager, samt 15 dager på å betale den månedlige regningen for bruk av kredittkortet.

Ingen årlig avgift

Det er helt gratis å både anskaffe og ha et bankkort fra Norwegian, noe som gjør det til et av de få kortene hvor det ikke påløper en årlig avgift. Leter du etter et kort med langvarig rentefri kreditt, er dette kortet et dyrt alternativ, men med 45 dagers rentefritt kjøp gir det deg over en måned hvor du slippe å betale renter eller avgifter. De fleste andre tjenester og kort tar som oftest et gebyr for et kjøp, eksempelvis Klarna som tar 20-40 kr i gebyr for hvert kjøp.

Gratis reiseforsikring

Hvis du kjøper reisen ved bruk av Norwegian-kortet, får du en gratis reiseforsikring som dekker hele husstanden eller korteier og 3 andre reisende. Det eneste kravet er at over 50% av transportkostnadene må kjøpes på kortet, og du må starte og avslutte reisen i Norden. Forsikringen gjelder over hele verden, inkludert USA, som vanligvis er dyrt når det gjelder reiseforsikring, og det gjelder for reiser på opptil 90 dager.

Du er ikke like godt dekket på alle punkter som ved en betalt reiseforsikring, men for en weekendtur eller en uke i syden så er denne reiseforsikring mer enn godkjent. Hvis du reiser mye, kan reiseforsikring gjennom din bolig være et bedre alternativ. Men om du reiser kun 1-2 ganger i året, vil dette være et godt alternativ for de fleste.

Cashpoints

Når du bruker bankkortet ditt fra Bank Norwegian, sparer du kontantpoeng på Norwegian Reward på samme måte som du opptjener bonuspoeng hos flyselskaper når du flyr med dem. Et bonuspoeng, eller CashPoint, tilsvarer 1 krone i verdi og kan brukes til å bestille alle norske flyreiser og hoteller samt bilutleie fra en rekke Norwegian Reward sine partnere.

Når du bruker kortet mottar du:

  • 1% av kjøpesummen på alle kjøp på kredittkortet med unntak av kontantuttak.
  • 5% av kjøpesummen på alle Norwegian LowFare-billetter
  • 20% av kjøpesummen på alle Norwegian Flex-billetter

Ved kjøp med Visa blir du sjelden belastet med gebyr, noe som betyr at om du bruker Norwegian-kortet til dine kjøp hver gang, og du handler for 100 000 kroner i løpet av et år – vil du motta 1000 kroner i bonuspoeng som du kan bruke til for eksempel en flytur frem og  tilbake til 2 personer til Paris eller Roma, hvert år. Husk at kontantuttak ikke kvalifiserer til CashPoint, og det er viktig å betale kredittkortregningen før renter påløper.

Et billig kredittkort i utlandet

Som ett av de få kredittkortene i Norge, er det ingen avgift på uttak i utlandet ved bruk av Norwegian-kortet. Dette er noe de fleste banker krever 10-20 kr per uttak for,  og i land hvor du kun kan ta ut 1000, – om gangen kan dette gjøre en stor forskjell. Valutakursen på kortet følger referanseprisen fra VISA + 1,75%, som er svært vanlig for kredittkort. Alt du trenger å være oppmerksom på er at mange banker i utlandet selv tar gebyr når du bruker dem, men de må informere om dette på skjermen før du fullfører uttaket.

Opptil 45 dager rentefri og gebyrfri kreditt

For at et kredittkort fra Bank Norwegian kredittkort skal være lønnsomt for deg, er det viktig å betale hele regningen hver gang for å unngå å betale renter. Bank Norwegian sender ut regningen i midten av hver måned for de siste 30 dagene, med betaling på den siste arbeidsdagen i måneden. Det gir deg opptil 45 dager med kreditt, men også ned til 14 dager, avhengig av når kortet ble brukt i måneden.

Bank Norwegian App

Som med de fleste andre banker, kan du også enkelt få oversikt over ditt Bank Norwegian kort fra telefonen. I 2017 lanserte de en ny app for både iOS og Android, og i høst har de endelig løst alle barnesykdommene med app’en, slik at den er brukervennlig og gir god oversikt over alle tjenestene.

Ulemper med Norwegian-kortet

Bank Norwegian tjener gode penger på kredittkortet sitt, og det er på grunn av alle kunder som ikke betaler regningen før renter påløper. Med en effektiv rente på over 23%, er det et dyrt lån om du bruker kortet som en bankkreditt. Det finnes andre kredittkort som tilbyr lavere rente om du er avhengig av en lengre kreditt på kortet ditt.

I tillegg må du manuelt betale regningen hver måned. Om Bank Norwegian gjør dette med overlegg for å vanskeliggjøre betalingen skal vi ikke spekulere i, men med 14 dagers betalingsfrist skal det være overkommelig å få betalt regningen selv om den må manuelt tastes inn i nettbanken.