Hvordan sammenligne lånevilkår

//Hvordan sammenligne lånevilkår

Hvordan sammenligne lånevilkår

Hvis du har flere lånealternativer, kan det være komplisert å finne det beste og billigste lånet, og det er mange ulike faktorer du må vurdere. Med ulike lånevilkår, frister og månedlige betalinger kan det kreve litt arbeid å finne det beste tilbudet. Det er noen grunnleggende ting du bør vurdere og analysere før du velger det perfekte lånet for deg. Du kan enkelt finne en nettside som låneport.com som hjelper deg å sammenligne mellom bankene og filtrere ut de beste tilbudene.

LÅNETID I ÅR

Sammenlign de ulike låneperiodene og velg om mulig den korteste lånetiden som er tilgjengelig for deg. Selv om en kortere låneperiode sannsynligvis vil øke dine månedlige betalinger, må du betale en lavere total rente.

Dersom den kortere lånetiden av en eller annen grunn kommer med høyere prosentvis rente, kan du vurdere å ta lånet med lengre løpetid men foreta større innbetalinger, så lenge det ikke er straff for forskuddsbetaling.

RENTER / ÅRLIG PROSENT (APR)

Renten og/eller den effektive renten er en av de viktigste faktorene å ta hensyn til når man skal bestemme hvilket lån som er best. For noen typer lån er det hensiktsmessig å sammenligne renter, men den effektive renten er et bedre tall å undersøke. Den effektive renten tar hensyn til gebyrer, inkludert rentepoeng og etableringsgebyr, mens renten kun er grunnrenten som belastes. Når det gjelder boliglån er långivere pålagt å oppgi effektiv rente, og å sammenligne de effektive rentene er en bedre måte å finne ut nøyaktig hvilket lån som vil koste deg mer i det lange løp. For lån med flytende rente er det imidlertid ingen enkel måte å sammenligne renter på. I de fleste tilfeller handler sammenligningen om hvorvidt du er komfortabel med variasjonen i renten i løpet av låneperioden, samt den aktuelle månedlige betalingen.

BALLONGBETALINGER

Noen lån har en lånetid som er kortere enn nedbetalingstiden. Disse lånene har generelt en ballongbetaling som forfaller til betaling og som i hovedsak består av restgjelden ved utløpet av låneperioden. Hvis du analyserer et lån med ballongbetaling sammenlignet med et som ikke har det, husk at du må ha disse pengene tilgjengelig for å betale når de forfaller til betaling, ellers må du refinansiere.

SAMLET GJELDSBELØP

Totalbeløpet som eies inkluderer det opprinnelige lånebeløpet pluss renter og gebyrer. Prøv å velge lånet med det minste skyldige beløpet gjennom hele løpetiden, hvis du har råd til de månedlige betalingene.

MÅNEDLIG BETALING

Til slutt, se på de månedlige betalingene for å se hvor mye du må betale hver måned. Selv om noen lån med variabel rente eller ballongbetaling kan gi en lavere månedlig betaling enn andre lån, pass på at du ikke havner over hodet. Sliter du økonomisk med en rentebetaling eller en annen type lån med lav månedlig betaling, bør du revurdere nøyaktig hva du har råd til. Generelt bør du ta lånet med laveste rente/APR og låneperioden så lenge du har råd til den månedlige betalingen.

By | 2022-03-07T09:11:43+00:00 March 7th, 2022|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment